З серпня США припиняє видачу віз росіянам

Причиною стала заборона Росії щодо найму в дипмісію співробітників, через що консульські служби не зможуть обробляти запити на видачу віз.

   Диппредставництво США в Росії з серпня перестане надавати консульські послуги росіянам, зокрема, припиниться видача віз. Про це заявив посол США в Росії Джон Салліван.
“Після 1 серпня в нас тут буде працювати дуже мало людей, через це ми не зможемо надавати консульські послуги,  яких, як я знаю, так потребують і американці, і росіяни”, – сказав Салліван.
 Він додав, що через скорочення чисельності співробітників консульські служби “не в змозі обробляти хоч скільки-небудь заяв на видачу віз”.
  Посол США додав, що наступного тижня обговорить з заступником глави Міністерства закордонних справ Росії Сергієм Рябковим проблеми в роботі американської дипмісії на території РФ.
“На мою думку, найзначнішою проблемою став указ, підписаний російським урядом, за яким США і, наскільки я розумію, Чеська Республіка були включені в перелік недружніх країн, в результаті чого США втратили можливість брати на роботу в наші дипломатичні представництва як громадян Росії, так і громадян третіх країн”, – уточнив Салліван.
 Як додав Салліван, дані обставини позначаться на роботі дипломатичних представництв в Росії.
  Нагадаємо, 16 квітня президент США Джо Байден підписав указ про нові санкції проти Росії, які включають висилку 10 російських дипломатів з Вашингтона.
  У відповідь Росія вислала 10 американських дипломатів. Також РФ ввела ряд обмежувальних заходів щодо США, серед яких – заборона найму дипмісіями США адміністративно-технічних працівників з громадян Російської Федерації і третіх країн.
Call Now Button